Gallery

Adana Kebap: Dakka 1 Gol 1

12 Mar

Malum her Adanalı şehir dışında kebap yememeyi tercih eder. Zaten olur da yerse de muhakkak çok acımasız eleştirilerde bulunacaktır. Bu tavır kimisine inandırıcı gelmeyebilir. Ama öyle ya da böyle hakikat budur, bunu iyice anlamak için Adana’da herhangi bir köşebaşında bulduğunuz salaş bir kebapçıya girmek yeterli olacaktır.

Adana’ya en son 8 ay önce gelmiştim ve ne yalan söyleyeyim adeta kebabın ne kadar güzel olduğunu unutmuşum. Yani şöyle bir parça yağlı ekmek koparıp arasına biraz soğan salatası biraz kebap koyacaksınız… Sonra ağzınız bayram etsin, yani içindeki o kuyruk yağı kebabın kurumasını engelliyor ve güzel bir aroma katıyor, baharatlar deseniz zaten olmazsa olmaz… Tam o anda üzerinde nar ekşisi gezdirdiğiniz ezme salata da gelince , alın size tam bir ziyafet…

adanakebap

Ama benim gözüm doymadı bir de külbastı söyledik. Yani nasıl olur da bir et insanın ağzında böylesine dağılır , böyle pamuk gibi olur insan akıl erdiremiyor. Her ne kadar hepsi güzel dediysek de nerede yedik onu da söyleyelim. Stadın arkasında Kling Kebap diye bir yer var işte orada , yolu düşenlere tavsiye edilir. Kebap 11 lira, külbastı 16 ama aklınızda olsun mekan biraz salaş…

Afiyet olsun..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: